Dobrodošli na jednu od podstranica www.ahmadija.ba

Ahmadija muslimanski džemat objavio je prijevod Kur'ana na bosanski jezik, sa uvodima u sure i podbilješkama.

Osim kao knjigu odlučili smo Kur'an objaviti i na Internetu.

--- Uputstvo za korištenje ove stranice i čitanje Kur'ana:

1. Potreban Vam je Adobe Acrobat Reader za otvaranje tvz. PDF fajlova. Ukoliko ga nemate instaliranog možete ga instalirati sa ovog linka: Acrobat reader, gdje ćete izabrati verziju svog operativnog sistema i dalje instalirati Acrobat reader.

2. Kur'an otvarate klikom na link KUR'AN ČASNI

3. Pojavit će Vam se otvorena knjiga na kojoj birate željenu suru. Imat ćete mogućnost da je samo otvorite, ili da je spasite na svom kompjuteru. Sura će se otvoriti upravo u Acrobat readeru, u obliku PDF fajla. Bez problema možete uvećati slova, ako za to imate potrebe, kao i listati stranice.

4. Ispred početka svake sure nalazi se Uvod u suru, a podbilješke su napisane u obliku fusnota.

5. Indeks imena i pojmova nalazi se na kraju knjige. Možete ga držati otvorenog kao ispomoć ukoliko nešto tražite, te istovremeno pregledati sure.

6. Želimo Vam ugodno čitanje Kur'ana.

--- Sva prava na prijevod Kur'ana zadržava Ahmadija muslimanski džemat. Kur'an je dozvoljeno sačuvati na svom kompjuteru, pa i umnožavati u nekomercijalne svrhe (za prijatelje i slično). Svaki drugi vid korištenja ovog teksta zakonom je zabranjen.

--- Na linku INFO možete pogledati kako je Kur'an nastao, na linku KONTAKT postaviti pitanje, a na linku POVRATAK možete se vratiti na matičnu stranicu www.ahmadija.ba.